***       Водещите вечерни новини       на 24 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 24 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Разпускат парламента на 3 февруари. Обвинение за бивш шеф на БАИ за „златните паспорти“ за руснаци


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 24 януари   

 

Изборите ще са на 2 април. Това съобщи президентът Румен Радев пред медии.

Той ще разпусне Народното събрание на 3 февруари.

„ Надявам се оставащото време да бъде употребявано от народните представители в 48-то Народно събрание и те да потвърдят, че битката с корупцията, ПВУ, европейската интеграция са действителен приоритет, а освен предизборни обещания “, съобщи той.

***

Временната комисия ще изиска от държавните институции цялата документи, която може да има отношение към договорката за панаира.

***

Софийска градска прокуратура притегли към наказателна отговорност някогашен изпълнителен шеф на Българската организация за вложения за закононарушение по работа, оповестиха от СГП.

Сигнал до прокуратурата, в който се твърди, че има позволени нарушавания. 

Според подателя на сигнала процедурите са прилагани най-вече по отношение на жители на Руската Федерация и Китайската национална република за придобиване на българско поданство по натурализация, така наречен „ златни паспорти “, даващи им право да обитават на територията на страната и Европейски Съюз.  

***

Междувременно, до момента в който депутатите се дърлят кой да си направи по-бляскав политически пиар, образованието затъва от ден на ден.

***

Доста странни обяснения…

***

Белишки е бил арестуван в региона на ул. " Нишава " в София. По-рано през днешния ден от " Възраждане " оповестиха, че техният народен представител Стоян Таслаков е бил застрашен с револвер от Белишки, който е наследник на кмета на Панагюрище Никола Белишки.

През предходната година той бе арестуван за съзнателно причиняване на пожар на непознат парцел – сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница.

***

В София заболеваемостта се покачва с 30-40 на 100 всяка седмица по отношение на предходната. В момента междинната заболеваемост в страната е 197 на 10 хиляди души население и над половината от областите са с над междинната за страната. В област Габрово заболеваемостта от грип е 540 на 10 хиляди, уточни проф. Христова.

***

Фактически към този момент се знае какъв вид бойни самолети ще получи Украйна от съдружниците и какви са периодите за образование на персоналния състав. Това съобщи полковник Юрий Игнат, представител на командването на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна, в ефира на телемарафона " Единни вести “, предава Укринформ.

***

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че не изключва опцията Русия да нападна страната му от прилежаща Беларус. За Украйна обаче ще бъде същинска изненада, в случай че бъде нападната от самата Беларус, добави в това време Зеленски, представен от УНИАН.

Украинският президент приказва на взаимна конференция в Киев с финландския си сътрудник Саули Нинистьо, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

Полицията в северозападен регион на страната през днешния ден е арестувала татко, умъртвил 18-годишната си щерка, откакто видял видео, в което тя танцува, сподели представител на локалните управляващи. Бащата се разгневил, откакто гледал видеото, което било оповестено в обществените медии без единодушието на момичето, добави представителят, като се базира на майката на убитата, написа Българска телеграфна агенция.

Часове по-късно 19-годишно момиче е било убито от своя татко пред входа на съда в град Карачи, тъй като се омъжило за мъж по неин избор, сподели полицейски чиновник.

***
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР